Veke 42

Ny kraft.
n

I desse dagar er den nye bibeloversetjinga kome for sal. No kan vi lese både Det nye og Det gamle testamentet i ny språkdrakt. Truleg vil mange bruke høve til å fornye seg, og kanskje kan dette gi ny inspirasjon til ei dagleg andaktstund over ein open bibel. 

n

Uansett ny eller gammal bibel, så har bibelen som bok alltid vore ein bestseljar. Og sjølv om det finst ulike omsetjingar og litt ulike nyansar i språkbruken må vi alltid ha dette for auga: Bibelen er Guds ord. Og Guds ord har ei dynamisk kraft i seg til å skape og fornye. Guds ord er levande vatn og kraftfull føde for menneske. 

n

Gud møter oss menneske på ulikt vis når vi les ordet hans. For i Guds ord møter vi Gud sjølv. Han er til stades i Ordet, og han gir oss mellom anna nye krefter.  Profeten Jesaja taler om dette. ”Han gjev den trøytte kraft, og den som ikkje har krefter, gjev han stor styrke.” (Jes. 40, 29)

n

God helg!

n

n

n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *