Sommerferie

Det går mot helg, siste helg før skoleferie. Og mange av dere skal etter hvert på velfortjent ferie, med mye fritid og mange late dager, forhåpentligvis. Jeg ønsker dere alle alt godt for sommertiden, med håp om snarlig godt og varmt sommervær! 

Selv ser jeg frem til ferie nå. Som mange av dere vet, er jobben min todelt. I tillegg til pastor-tjenesten i Norkirken, har jeg Lindås kommune som arbeidsgiver. Her er jeg norsklærer i voksenopplæring for innvandrere og flyktninger. Så i tillegg til å bli kjent med innvandrere og nye landsmenn, får jeg være med og hjelpe disse med kommunikasjon, kulturforståelse, samfunnskunnskap og norskopplæring. På mandag og tirsdag har jeg mine to siste skoledager, med blant annet grammatikk og riktig bruk av preposisjoner. Ja, preposisjoner — disse små ordene som er lette å skrive og lære, men veldig vanskelig å bruke rett. Mange fremmedspråklige elever sliter virkelig med å bruke riktig preposisjon i setninger. 

Kanskje har vi også problemer med dette, uten å vite det? Ubevisst… 

Vi tar sommerferie fra jobb og virke, og kanskje også fra hjem og daglige sysler? Vi tar ferie fra noe, og begir oss ofte på vei til noe annet i ferien. Vi reiser til et nytt sted. Vi reiser til venner. Preposisjonene er viktig; fra — til. Men tar vi sommerferie fra Jesus? Her må vi passe oss, og bruke riktig preposisjon. Vi tar ferie med Jesus, enten vi er her eller der. Vi kan være hjemme med Jesus. Vi kan reise på tur med Jesus. Vi kan slappe av med Jesus.  Jesus vil gjerne være sammen med oss 100% av tiden vår. O lykke og glede 🙂 Og Jesus er faktisk ikke fornøyd med utelukkende bruk av preposisjonen “med.” Han bruker en enda viktigere preposisjon i denne sammenhengen, for skikkelig å sikre samhørigheten med deg og meg. Han bruker helst preposisjonen “i.” 

Og dette blir min feriehilsen og oppfordring til dere i dag: “Bli i meg, så blir jeg i dere.” Og videre: “Den som blir i meg og jeg i ham bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre.”

Ikke ta ferie fra Jesus. Han er i deg. Han virker i deg. Han lever i deg. 
Jesus er i meg, og jeg er i han! Også på ferie.

Jeg legger ved en link til en flott video av Einar Helgaas. Se og hør på den. “In you“
https://www.youtube.com/watch?v=4iHOrWKDjxQ

God helg, og god sommer!
Arve Reigstad
Pastor i Norkirken
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *