GUDSTJENESTER OG SMÅGRUPPER

Kjerneaktiviteten i Norkirken er gudstjenester og husfellesskap i smågrupper. Hovedstyret har vedtatt noen endringer denne høsten. G2 gudstjenestene går ut. I stedet er to gudstjenester flyttet fra kl. 11:00 til kl. 17:00. Disse gudstjenestene (G17) blir på Nordhordland Folkehøgskule. Alle gudstjenestene er på søndager i partallsuker. Neste G17 er søndag 18. november.

Husfellesskap er noe vi prøver å få til for alle generasjoner. Derfor satser vi nå på GJENG, for også å inkludere barna i husgrupper. Ønsker du å bli med i et husfellesskap, ta kontakt med oss, via vårt kontaktskjema under “Om.”

I tillegg til gudstjenester satser vi for fult på husfellesskap i smågrupper. Dette skal være en prioritert aktivitet for alle aldersgrupper, også barn og unge. I tillegg til grupper for voksne (mannsgrupper, kvinnegrupper og miksa grupper), ønsker vi grupper for barn og unge fra 4. klasse og oppover. Det er her satsingen på GJENG kommer inn, og skal erstatte tidligere B‑tween. Det er også et mål å få i gang grupper for ungdommer over konfirmasjonsalder, det vi tidligere har kalt Uno.

G17 erstatter på flere måter G2. Det blir viktig å videreføre satsing på lovsang, og å utruste ungdommer til å delta i gudstjenesten. Vår ansatte lovsangsleder, Ingelin, har et særlig ansvar for dette. Lovsang, tale og forbønn blir innholdet i G17. I tillegg ønsker vi å ha fokus på å bygge gode relasjoener, og G17 vil alltid bli avsluttet med bordfellesskap og kveldsmat.

GJENG-konseptet tar utgangspunkt i at foreldre og barn sammen starter et husfellesskap. Foreldrene er engasjert, og deltar i en turnus, hvor de har varierende oppgaver. GJENG er inndelt etter alder fra 4. — 8. klasse. Hver GJENG er en selvstendig enhet, som driver og styrer seg selv. GJENG følger et ferdig opplegg som er utarbeidet av blant annet Norunn Kvamme Bakkebø, som var på besøk på G17 søndag 26. august. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *